GarantiBank angajeaza in regim de munca temporara

Data publicarii: 29-05-2009 | HR/Cariere

GarantiBank si-a suplimentat numarul de angajati prin leasing de personal, avand in prezent peste 80 de persoane care lucreaza in acest sistem, in conditiile in care in T1 circa 1.500 de angajati cu contracte pe perioada determinata au iesit din sectorul bancar.

"Am crescut numarul de angajati prin leasing de personal in special pentru zona de procesare a aplicatiilor carduri de credit. Ei lucreaza in special in weekenduri si dupa-amiaza, astfel incat banca sa aiba un timp de raspuns cat mai scurt", spune Virginia Otel, director de resurse umane pentru GarantiBank. Aceasta adauga ca leasingul de personal este o modalitate de angajare mai avantajoasa pentru companii, in special in perioada crizei, si pentru anumite pozitii - acolo unde este implicat un grad ridicat de procesare sau pozitii de vanzari. Aceasta adauga ca majoritatea celor care lucreaza in acest sistem sunt tineri absolventi sau studenti, fiind avantajati de programul de lucru care le permite sa si studieze.

"Nu este corect sa faci un angajament fata de tineri, mai ales ca nu stim daca cererea din partea clientilor va fi sustenabila tot anul sau este doar pentru o perioada scurta", explica Virginia Otel .

Pentru a se pune la adapost in fata crizei, companiile opteaza pentru leasingul de personal, inchirierea fortei de munca pe perioade determinate, spun specialistii in HR. Leasingul de personal este preferat de angajatori, pentru ca scapa de problemele care implica administrarea personalului. Un alt avantaj este ca in perioadele instabile firmele pot folosi acest mijloc ca forma de "perioada de proba prelungita".

Business Standard