Gazprom bate palma cu Romania, dar nu renunta la intermediari

Data publicarii: Astazi, 02-06-2009 | Economie

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a anuntat ieri ca, in urma vizitei efectuate, luna trecuta, la Moscova, partea romana a reusit sa incheie un memorandum cu Gazprom, primul acord din ultimii 20 de ani.

"Am semnat primul acord de dupa 1989 de colaborare directa Romgaz - Gazprom, care prevede identificarea tuturor posibilitatilor de colaborare, inclusiv infiintarea unei societati mixte detinuta 50% - 50% de cele doua companii, in depozitarea de gaze si valorificarea acestora - cogenerarea, vanzarea directa", a afirmat Videanu.

El a spus ca rusii sunt invitati sa participe la toate proiectele energetice ale Romaniei. Ministrul a precizat ca memorandumul nu poate fi facut public, iar in septembrie "colaborarea" va fi extinsa. Potrivit lui Videanu, pe langa depozitul de gaze de la Margineni, care va avea o capacitate de depozitare de circa 2 miliarde de metri cubi de gaze, prin memorandumul cu rusii, s-ar putea identifica alte depozite asa incat cantitatea totala de gaze inmagazinata sa ajunga la 6 miliarde de mc.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: