BCR are card de debit cu memorie cip

Data publicarii: Astazi, 02-06-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) emite, incepand de azi, cardul de debit cu cip BCR VISA Electron. Posesorii BCR VISA Electron cu memorie cip vor beneficia de cele mai inalte standarde de siguranta in conditiile in care toate ATM-urile BCR sunt deja echipate cu sistem de citire al cardurilor cu cip, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Tehnologia "cip" incorporata cardurilor le aduce utilizatorilor acestora multiple avantaje. Primul dintre ele este siguranta sporita. Al doilea este faptul ca pot fi realizate tranzactii off-line cu sume mici: ganditi-va ca sunteti in benzinarie intr-o noapte, exact atunci banca are sistemul oprit pentru verificari si nu aveti numerar in portofel - daca aveti un card cu cip si PIN-ul aferent puteti face plinul la masina fara probleme. Si cel de-al treilea, validitatea cardului cu cip este de 3 ani comparativ cu 2 ani cat este la cardurile care au doar banda magnetica" a declarat Igor Zganjer, director executiv Directia Carduri in cadrul BCR.

Toate cardurile BCR VISA Electron cu banda magnetica vor fi inlocuite cu cele cu cip, in maximum 2 ani, pe masura ce expira cele existente. 

"Odata cu decizia BCR de a emite un card de debit cu cip, piata locala a cardurilor face un pas mare in procesul de migrare catre standardul EMV (Europay MasterCard Visa). In prezent,  din discutiile cu bancile membre, estimam ca aproximativ 10% din totalul cardurilor de pe piata sunt carduri cu cip dar in perioada urmatoare vom asista la un ritm mult mai alert de emitere a acestui produs cu tehnologie avansata.  Motivul tine de gradul ridicat de securitate pe care il asigura cardurile cu cip, dar si de multiplele facilitati care se pot adauga la acestea. Ne onoreaza decizia BCR de a incepe acest proces cu cardurile Visa", a declarat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Cardurile BCR VISA Electron cu cip vor putea fi inmanate titularilor in cel mult 4 zile de la semnarea cererii de emitere, datorita unui parteneriat cu Inform Lykos Romania, care are capacitatea de a produce 12.000 de carduri pe zi.

Lansarea cardului de debit cu cip BCR VISA Electron marcheaza inceputul procesului de innoire a intregii game de carduri emise de BCR. Obiectivul este ca pana la finele anului 2011 gama de carduri emise de BCR sa fie complet schimbata, banca urmand sa emita doar carduri cu memorie cip.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: