Rompetrol si Lukoil au scumpit carburantii

Data publicarii: 03-06-2009 | Diverse

Compania Rompetrol, controlata de KazMunaiGaz din Kazakhstan, a majorat de marti preturile de referinta la carburanti cu pana la 8 bani/litru, potrivit datelor transmise de companie.

Astfel, benzina Efix 95 este 3,81 lei, iar benzina Alto 101 este 4,42 lei.

Motorina Efix Diesel este acum 3,63 lei, iar motorina Diesel Alto 55 este 3,92 lei.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

De asemenea, si compania LukOil Romania, membra a grupului rusesc LukOil, a scumpit trei sortimente de benzina si motorina cu 6 bani/litru, de marti, si a ieftinit litrul de GPL auto cu un ban.

Rompetrol Downstream opereaza pe plan intern peste 450 de benzinarii si 7 depozite de carburanti.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.
 
LukOil Romania a scumpit trei sortimente de benzina si motorina cu 6 bani/litru, de marti
 
LukOil Romania a scumpit trei sortimente de benzina si motorina cu 6 bani/litru, de marti, si a ieftinit litrul de GPL auto cu un ban, potrivit datelor companiei.

Astfel, benzina COR 95 fara plumb Euroluk este mai scumpa cu sase bani si costa 3,70 lei, in timp ce pretul benzinei COR 98 fara plumb Super Euroluk a ramas neschimbat si este 4,20 lei.

Cele doua sortimente de motorina s-au scumpit tot cu 6 bani/litru. Litrul de Euro L Diesel este 3,51 lei, iar motorina Super Euro L Diesel este 3,69 lei.

GPL-ul auto este de marti mai ieftin cu un ban si costa 1,74 lei.

Grupul petrolier LukOil, al doilea mare producator din Rusia, este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara LukOil Romania, care detine peste 300 de benzinarii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: