Petrom va comercializa electricitate, de la sfarsitul acestui an

Data publicarii: 03-06-2009 | Afaceri

Producatorul de titei si gaze Petrom va comercializa si energie electrica, de la sfarsitul acestui an, pe care o va achizitiona de pe piata, a declarat miercuri directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

"Energia electrica va fi achizitionata de pe piata, pentru ca inca nu suntem producatori", a spus Mariana Gheorghe.

Petrom a obtinut in urma cu doua saptamani licenta pentru furnizare energie electrica, care este valabila timp de doi ani, potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Licenta pentru furnizare electricitate expira la 5 mai 2011.

De asemenea, Petrom detine deja si o licenta pentru productie energie electrica, care expira in 15 iulie 2028, si o alta licenta pentru distributie energie electrica, ce expira in 10 iulie 2028, potrivit portalului autoritatii, care acorda aceste licente.

Petrom a anuntat miercuri ca a inceput constructia efectiva a centralei electrice pe gaze de la Brazi, ce va avea o putere instalata de 860 MW, pentru care se vor investi peste 500 milioane euro. Astfel, este pentru prima data cand grupul OMV din Austria, actionarul majoritar al Petrom, intra pe productie si comercializare de energie electrica. Alte doua centrale electrice vor fi construite de OMV in Turcia si Germania.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: