Top managerii, vacante de 5.000 de euro platite de companie

Data publicarii: 05-06-2009 | HR/Cariere

Top managerii de pe piata locala ar putea beneficia si anul acesta de prime de vacanta la nivelul celor pe care le-au primit anul trecut, in ciuda faptului ca multe dintre companii au redus bugetele de beneficii. Cel mai probabil, bonusurile la nivel de top management nu vor suferi modificari, mai ales daca acestea au fost stipulate in contractele de angajare, spun specialistii in executive search.

"In functie de contractul stipulat, este mai probabil sa se pastreze acest beneficiu pentru top management si sa se renunte la el pentru pozitiile de executie, asta, repet, doar in functie de ceea ce s-a agreat in contractele de angajare, din care multe sunt semnate in perioada de «crestere» economica", spune Alexandru Talmazan, managing partner la firma de executive search Wrightson. Acesta mai spune ca in raportul salariu/bonus de vacanta se respecta ratia de 1/10-1/12. Astfel, bonusul de vacanta poate fi de 500 de euro pentru un job de reprezentant de vanzari si poate ajunge la 5.000 de euro pentru un director general.

Primele de vacanta acordate de companiile de pe piata locala top managerilor se situau, anul trecut, in jurul valorii de 5.000 de euro, primele pentru angajatii din pozitiile de middle management puteau ajunge pana la 1.500 de euro, in timp ce specialistii si simplii angajati primeau bonusuri de 700, respectiv 400 de euro, potrivit datelor studiului salarial Total Remuneration Survey, realizat de compania de consultanta Mercer. "Inca nu avem situatia cu privire la valoarea primelor de vacanta pentru anul in curs, dar, in urma ultimelor actualizari ale datelor studiului salarial Mercer, doar 3% dintre companiile participante au anuntat o reducere a pachetelor de beneficii la nivelul tuturor angajatilor", a declarat pentru Business Standard Oana Datki Botolan, country manager Consulteam, partener local al Mercer. Conform ultimei actualizari a studiului Total Remunerations Survey, majoritatea companiilor au amanat planurile de implementare a pensiilor private, au redus bugetele pentru servicii medicale, bonuri-cadou sau combustibil pentru masina de serviciu.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: