Vorbitul la telefon provoaca probleme sistemului nervos

Data publicarii: 05-06-2009 | Lifestyle

Durerile in brate si senzatiile de intepaturi in degete pot fi un semn ca ati vorbit foarte mult la telefon. De aceea, e necesar ca uneori sa scurtati astfel de discutii si va vedeti mai mult cu persoanele cu care vreti sa vorbiti.

Pozitia normala pentru o conversatie telefonica presupune sa tineti cotul indoit. Insa dupa o perioada in care nervii din brat sunt solicitati in acest fel, acestia se "scurt-circuiteaza". Primul semn ca ceva nu e in regula este intepatura in degetele de la mana si incapacitatea de a mai efectua sarcini simple cum ar fi deschiderea unui brocan, avertizeaza CNN, citat de ziare.com.

Nervii care sunt solicitati in timpul conversatiei telefonice sunt cei care controleaza degetele cele mai mici. Pentru a evita situatia in care nu va mai puteti misca mana, este recomandat sa scurtati conversatiile telefonice, pe cat posibil, sau sa schimbati des mana cu care tineti aparatul.

Problema poate ajunge atat de grava incat sa nu mai puteti tasta sau scrie. Unii amatori de conversatii la telefon spun ca dupa ce tin aparatul in mana o perioada, nici nu mai il simt. Utilizarea constanta a telefonului "streseaza nervii", spune Leon Benson, chirurg ortoped si purtator de cuvant al Academiei Americane pentru Chirurgi Ortopezi. "Nu e normal ca nervul sa fie intins o ora intreaga, nu e construit pentru asa ceva", mai spune el.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: