Criza ii determina pe top-manageri sa-si amane varsta pensionarii

Data publicarii: 08-06-2009 | HR/Cariere

Intrarea la apa a compensatiilor si a conturilor deschise pentru varsta pensionarii ar putea fi principala cauza care ii determina pe top manageri sa-si amane data iesirii la pensie, potrivit ultimului studiu Executive Quiz efectuat de The Korn/Ferry Institute.

Conform studiului, mai mult de jumatate din executivi (52%) intentioneaza sa se retraga din functie abia dupa varsta de 64 de ani, mai mult cu opt procente fata de 2004, data la care a fost realizat un alt sondaj pe aceeasi tema.

Indiferent de varsta de pensionare, rezultatele sondajului releva ca majoritatea executivilor (63%) vor sa lucreze mai mult decat planuiau cu trei ani in urma, in timp ce doar un sfert dintre manageri nu si-au schimbat intentiile.

Intrebati daca organizatiile in care activeaza le acorda beneficii avantajoase de pensionare, 53% au declarat ca nu, 39% au raspuns afirmativ si 8% au declarat ca nu sunt siguri in privinta programelor de pensionare ale companiilor lor. 

Cercetarea a fost efectuata in lunile aprilie si mai ale acestui an prin chestionarea top-managerilor din 70 de tari. Institutul Korn/ Ferry este cea mai mare companie de executive search din lume.

Redactia BankNews.ro