Suprematia iPhone-ului amenintata de noul Palm Pre

Data publicarii: 08-06-2009 | IT&C

Cateva mii de oameni s-au adunat sambata la New York, Chicago si San Francisco la lansarea smartphone-ului Pre produs de Palm, model vazut de analisti drept telefonul care va pune capat suprematiei rivalului de la Apple, iPhone, scrie Reuters.

Principalul avantaj al Pre, potrivit expertilor, il reprezinta tastatura fizica, pe langa cea virtuala de pe touch screen, un lucru ce lipseste iPhone-ului. De asemenea, interfata touch screen este considerata superioara celei de la iPhone.

Modelul Pre costa 199 de dolari, dupa o reducere de 100 de dolari oferita pentru modelele vandute cu abonamente pe doi ani. Pretul este similar cu noul iPhone, insa capacitatea de stocare a telefonului de la Apple este mai redusa.

Pre are memorie integrata de 8 gigabiti si propriul sau sistem de operare, webOS, are o camera de 3 MP, dar care nu inregistreaza si video si se poate conecta prin Wi-Fi. In prima faza, Pre va fi comercializat doar de compania de telefonie mobila Sprint, al treilea jucator pe piata din Statele Unite.


George Trifu