Afaceri din inchirierea de invitati pentru nuntile japonezilor

Data publicarii: 09-06-2009 | Diverse

Pentru multi japonezi, nunta nu este doar un eveniment cu o insemnatate personala, ci si un prilej de etalare a familiei si a prietenilor. De aceea, succesul acestui eveniment se masoara in mare masura prin numarul prietenilor, colegilor de serviciu si membrilor familiei prezenti, scrie Reuters.

Cu acest prilej, sefii de la munca de regula tin discursuri, cunoscutii pregatesc mici surprize artistice (cantece, recitarea de poezii), iar familia invita cat mai multi alti invitati. Problemele apar abia atunci cand numarul mesenilor nu este pe masura evenimentului.

Daca lucrurile stau astfel, singura solutie de a scapa de rusinea sociala este contractarea unei firme specializata in inchirierea de oaspeti. "Unul din prieteni te anunta ca nu mai poate veni. Sau exista o discrepanta prea mare intre invitatii mirelui si cei ai miresei. Sau, pur si simplu, numarul total al mesenilor este prea mic", detaliaza directorul unei agentii de inchiriat oaspeti principalele motive pentru care oamenii apeleaza la serviciile sale.

Pentru 20.000 yeni (200 de dolari) agentia trimite un fals oaspete la nunta. Pentru alti 5.000 yeni acesta poate pune in scena un dans sau un cantec. Cu 10.000 yeni, invitatul va tine un discurs adecvat momentului.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: