Romanii sunt orbi in hatisul impozitelor

Data publicarii: 09-06-2009 | Finante-Banci

Suntem prost informati referitor la drepturile si obligatiile fiscale. Vor mai trece multi ani pana cand vom ajunge din urma statele UE.

Romanii sunt foarte prost informati in ceea ce priveste obligatiile si drepturile fiscale pe care le au. In loc sa rezolve problema, autoritatile responsabile pastreaza o secretomanie aproape oculta asupra acestor informatii, ascunzandu- se in spatele trimiterilor la Monitorul Oficial.

In opinia Emiliei Dragu, partener al companiei de consultanta fiscala TaxHouse, "nivelul de informare in randurile cetatenilor romani cu privire la obligatiile si drepturile fiscale pe care le au este destul de scazut. Informatiile care ajung la cetateni din surse precum site-ul Ministerului de Finante si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), buletinele informative ale companiilor specializate sau chiar presa, sunt destul de bulversante si, de cele mai multe ori, creeaza confuzii mari".
 
Astfel, persoanelor care nu inteleg o lege sau nu stiu cum sa o interpreteze nu le ramane decat sa apeleze, pe cheltuiala lor, la un specialist care sa descalceasca lucrurile.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: