Lantul de supermarketuri Spar a cerut insolventa companiei Flanco International

Data publicarii: 10-06-2009 | Afaceri

Lantul de supermarketuri Spar a cerut insolventa companiei Flanco International, din cauza unei datorii neachitate, insa reprezentantii Flamingo, grupul ce detine magazinele Flanco, afirma ca aceasta datorie nu exista.

"Noi nu am fost anuntati in prealabil de aceasta actiune de catre cei de la Spar. In momentul de fata noi nu avem nicio datorie fata de ei, am verificat datele si toate platile sunt la zi. Din punctul nostru de vedere nu exista niciun litigiu. Plangerea a fost depusa in data de 4 iunie, insa credem ca in cateva zile, se va renunta la aceasta procedura", a declarat directorul de operatiuni al Flamingo International, Adrian Olteanu.

Acesta a mai spus ca in momentul de fata, mai ales in perioada de criza, companiile ar trebui sa comunice mai bine, in Romania exista numeroase probleme din cauza faptului ca acestea nu comunica nici macar cu partenerii.

Contactata in legatura cu acest subiect, avocata desemnata de lantul de supermarketuri Spar pentru aceasta procedura, Maria Boldea, a declarat ca nu poate furniza informatii legate de procedurile in cauza. "Este o cerere depusa de companie si nu am primit inca nicio citatie in legatura cu acest subiect. Cererea nici macar nu a fost trimisa de mine, ci de societate prin intermediul curieratului", a spus Maria Boldea.

Grupul Flamingo, unul dintre principalii jucatori de pe piata retailului de produse electronice, electrocasnice si IT, a inregistrat in primul trimestru al anului curent o cifra de afaceri de 100 milioane lei, in scadere cu aproximativ 40% fata de perioada similara din 2008. Grupul, care detine retelele de magazine Flanco World si Flamingo, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 1,057 miliarde de lei si activeaza pe piata din Romania din anul 1994.

Spar a intrat pe piata din Romania in anul 2006, iar in prezent opereaza 21 unitati, in Arad (doua magazine), Resita (doua magazine), Deva (doua magazine), Odorheiu-Secuiesc, Alba-Iulia (trei magazine), Targu-Mures, Constanta, Hateg, Medias, Ramnicu-Valcea, Orsova, Sfantu-Gheorghe, Petrosani, Ineu, Chisineu-Cris si Otelu Rosu.

Spar a fost fondat in anul 1932 in Olanda, iar, la nivel mondial, numarul total al magazinelor Spar era in decembrie 2007 de peste 13.700, cu o cifra de afaceri totala de peste 27 miliarde de euro in 2006, extins in 33 de tari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: