Companiile europene pierd miliarde de euro din cauza managementului slab

Data publicarii: 10-06-2009 | Afaceri

Slaba pregatire a managerilor insarcinati sa gestioneze procesele de fuziuni si achizitii duce la pierderi de miliarde de euro pentru marile companii europene, se arata in ultimul studiu Human Capital Key to Success realizat de firma globala de resurse umane Hewitt.

Cercetarea a fost efectuata prin analizarea datelor puse la dispozitie de 96 companii internationale cu un volum al afacerilor de 568 miliarde dolari in ultimii doi ani. Executivii corporatiilor au fost rugati sa evalueze eficienta tranzactiilor si a integrarii noilor achizitii.

Potrivit studiului, 83% dintre organizatiile europene nu au putut indeplini aspectele cheie ale tranzactiilor, iar 92% dintre acestea au pus esecul pe seama particularitatilor capitalului uman, precum selectia liderilor sau diferentele culturale.
 
Calculele facute de Hewitt arata ca deficientele de management pot eroda intre 5,6% si 12,8% din valoarea totala a unei afaceri, echivalentul a 12,5 miliarde euro, cifra valabila doar pentru cele 40 de companii europene incluse in studiu.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: