Adrian Sarbu renunta la ziarele din provincie

Data publicarii: 10-06-2009 | Media

Printr-o informare trimisa redactiilor ziarelor, PubliMedia, divizia de print a Media Pro, a anuntat ca nu mai sustine financiar publicatiile pe care le detine in tara. Ieri, redactiile "Bihoreanul", "Ieseanul", "Banateanul", "Hunedoreanul", "Cujeanul" si "Sibianul" au primit vestea ca vor fi inchise.

Dupa ce PubliMedia a trecut prin restructurari masive la sfarsitul anului trecut, ieri conducerea de la Bucuresti a decis sa renunte la cele sase publicatii locale.

Contactat de "Adevarul", Andrei Aronet, editor general "Clujeanul", a declarat: "Am fost anuntati si noi cu putin timp inainte ca PubliMedia nu va mai sustine publicatiile locale din tara." Aronet a mai spus ca cei 20 de angajati ce vor fi disponibilizati vor primi salarii compensatorii. "«Clujeanul» a fost profitabil inca din primul an de la lansare. Practic, ne-am sustinut singuri din vanzarile locale de publicitate", a mai precizat Aronet.

Marti dimineata, angajatii ziarului "Ieseanul" nu fusesera informati de inchiderea redactiei. Auzisera la un moment dat ca PubliMedia intentiona sa scoata "Ieseanul" la vanzare.

Cand au aflat ca vor fi disponibilizati, au facut haz de necaz: sa puna mana de la mana si sa se faca "angajati-patroni"! Nici cei sapte jurnalisti de la "Hunedoreanul" nu au fost instiintati oficial de inchiderea ziarului.

Au aflat de pe blogul lui Catalin Tolontan. Dezamagirea este mare, mai ales ca "Hunedoreanul" reusise sa-si adjudece la scurt timp dupa lansare pozitia de lider pe piata publicatiilor locale, in fata ziarului "Cuvantul Liber", cel mai vechi din judet. Media Pro a intrat in presa din provincie in urma cu noua ani.

"Generalul" care a condus operatiunile de extindere a fost Dragos Stanca, pe atunci sef peste opratiunile de publishing Media Pro. In prezent, Stanca este directorul general al diviziei de internet Realitatea Catavencu. Ziarele au fost lansate in perioada 2000 - 2003.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: