Japonezii au inventat robotul care gateste

Data publicarii: 11-06-2009 | IT&C

Dupa ce au creat mai multi roboti care usureaza considerabil munca din bucatarie, japonezii au inventat pana la urma robotii capabili sa prepare mancare. Acestia au fost prezentati in cadrul expozitiilor International Food Machinery si Technology Expo din Tokyo.

Masinariile pot prepara cateva tipuri de mancare traditionala precum sushi sau salate cu legume si fructe de mare. "Cu totii stim ca roboti s-au dovedit extrem de utili. Vrem sa extindem utilitatea lor si sa-i folosim nu doar in fabrici, ci si in alte domenii", spune Narito Hosomi, presedintele uneia din firmele prezente la expozitie.

Japonia este tara cu ritmul cel mai mare de imbatranire a populatiei, iar robotii sunt vazuti ca alternativa viabila pentru acoperirea job-urilor vacante din industriile in care nimeni nu doreste sa lucreze.

Japonia detine aproape jumatate din cei 800.000 roboti industriali instalati in intreaga lume, avand, totodata, si una dintre cele mai mari piete de comercializare a lor, de aproape 10 miliarde de dolari. Analistii cred ca in urmatorii ani fiecare familie va avea un robot humanoid care sa execute diverse activitati casnice.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: