Toader, KPMG: Criza va crea o noua generatie de lideri

Data publicarii: 11-06-2009 | HR/Cariere

Atitudinea celor mai multe companii din Europa in ceea ce priveste solutiile pentru iesirea din criza se rezuma la a astepta actiunile guvernului pentru impulsionarea economiilor, in special printr-o mai buna reglementare a sectorului financiar, considera Serban Toader, senior partner al KPMG Romania.

Acesta considera ca aceasta perioada de declin economic reprezinta pentru manageri o oportunitate de a castiga experienta gestionarii unei crize.

"Aceasta experienta ne va da, speram, o noua generatie de lideri capabili sa impinga lucrurile inainte. In acest moment, o astfel de experienta este foarte greu de gasit, avand in vedere ca niciun manager senior cu varsta de sub 50 de ani nu are alta experienta in afara de lucrul in conditii economice benigne", a concluzionat Serban Toader.

Potrivit unui studiu KPMG, managerii din companiile asiatice prefera sa se bazeze pe reducerea costurilor, printr-un mai bun management al riscului si planificari mai eficiente, si sa se concentreze pe nevoile clientilor.

"Fara indoiala ca in Europa sunt companii care fac planuri pentru a se adapta la noile piete, insa diferenta de abordare dintre tarile europene si cele din regiunea Asia-Pacific este evidenta", a afirmat Serban Toader.

"Multe dintre persoanele intervievate in India, China si Singapore au considerat ca problemele actuale nu reprezinta nimic nou, facand doar parte din procesul normal de reinnoire si reorganizare ce caracterizeaza dezvoltarea economica pe termen lung", a explicat Serban Toader.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: