Top cele mai riscante cautari pe Internet

Data publicarii: 11-06-2009 | IT&C

Unele cautari pe internet pot aduce multe pagube calculatorului si nu numai. Astfel, o cautare precum "music lyrics" (versuri) sau lucruri "free" (gratis), este o actiune foarte riscanta. De asemenea, "free music downloads" aduce 20 procente din utilizatorii de net in contact cu software daunator, cunoscut si ca "malware."

Cautarile ce contin cuvintele "free," "music" si "download" prezinta un risc cresc de asemenea programe daunatoare.

Un raport al companiei de soft antivirus McAfee a identificat cele mai periculoase cuvinte de cautat pe internet ce i-ar plasa pe utilizatori in calea malware.

Studiul a examinat 2600 de cuvinte populare si cinci mari motoare de cautare Google, Yahoo, Live, AOL si Ask -- si a analizat 413.000 pagini web.

"In ultimul an am asistat la o modificare in ceea ce numim malware," declara David DeWalt, presedinte al McAfee. "S-a trecut de la un hacker in subsol la infractiuni cibernetice organizate, efectiv terorism si alte forme de atacuri geopolitice organizate" .

Categoriile cele mai riscante de cautat sunt: screensaver, free games, work from home, Olympics, videos, celebrities, music si news.

Iar termenii cei mai riscanti, lyrics, myspace, free music downloads, phelps, game cheats, puzzle, free ringtones si solitaire.

Studiul arata si cum criminalii cibernetici sunt din ce in ce mai sofisticati.

"Putem avea probleme mari cu un hacker in subsol- am vazut asta recent cu 'Twitter worm,' un adolescent de 17 ani a penetrat, din subsolul sau, zeci de milioane de computere, sau putem avea atacuri organizate",

De altfel se apreciaza ca programele antivirus sunt in urma dezvoltarii criminalitatii online.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: