Dinu Patriciu vrea sa cumpere Rutley European Property prin intermediul BSGP

Data publicarii: 12-06-2009 | Afaceri

Black Sea Global Properties Limited (BSGP), o subsidiara indirecta detinuta integral de Rompetrol Holding S.A, a anuntat joi ca vrea sa preia Rutley European Property Limited, companie specializata pe investitii in spatiile comerciale din Europa Centrala, se arata intr-un comunicat al Rutley.

Oferta vizeaza toate titlurile preferentiale emise sau care vor fi emise. BSGP ofera 6 pence pentru fiecare actiune a Rutley, ceea ce evaluaza capitalul firmei la aproximativ 12,5 milioane lire sterline.

De asemenea, confera companiei o valoare de piata de circa 446,58 milioane lire sterline, inclusiv datorii nete de aproximativ 434 milioane lire sterline, la 31 decembrie, 2008.  

Oferta este cu 107% peste nivelul de 2,9 pence/actiune, de la inchiderea sedintei din 27 martie, 2009.

"Lansam aceasta oferta in contextul incertitudinilor legate de pietele imobiliare europene", a spus Dinu Patriciu. Acesta a precizat ca oferta este menita sa-i multumeasca atat pe actionarii care vor sa paraseasca firma, cat si pe cei care vor sa ramana.

"Daca vom prelua controlul asupra Rutley, vrem sa stabilizam situatia financiara a companiei si sa luam masuri pentru a-i imbunatati perfomantele", a subliniat Patriciu.

Oferta va fi finantata prin resursele proprii ale BSGP.

BSGP incearca momentan sa isi diversifice detinerile imobiliare si este interesata de portofoliul Rutley, ce detine multe proprietati care produc venituri in mod constant, in sase state.

Conform comunicatului, BSGP crede ca masurile de restructurare si recapitalizare, pe care intentioneaza sa le aplice in cadrul firmei Rutley, sunt necesare pentru stabilizarea pozitiei financiare a acesteia si pentru imbunatatirea portofoliului.

BSGP a contactat initial firma Rutley in martie 2009, cu o propunere de recapitalizare, inainte de anuntul facut de Rutley, din 30 martie 2009, conform caruia ar fi primit o oferta de preluare.

La 17 aprilie 2009, BSGP a anuntat ca a achizitionat 150.000 actiuni Rutley si ca analizeaza posibilitatea depunerii unei oferte de preluare, reiese din comunicat.

Dupa preluarea controlului Rutley, BSGP are drept scop dezvoltarea companiei prin achizitii strategice menite sa puna bazele unei companii imobiliare pan-europene.

In cazul obtinerii acordului de la actionari, BSGP ar putea incerca majorarea portofoliului Rutley prin achizitia de catre companie a activelor imobiliare detinute de BSGP si RPH.

Rutley este o companie specializata pe piata spatiilor comerciale din Europa Centrala, incorporata in grupul Guernsey, actiunile firmei fiind listate la bursa de la Londa.

BSGP este o companie privata ca raspundere limitata , detinuta in totalitate de RPH, companie controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Compania Black Sea Global Properties, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermediul Rompetrol Holding SA, a facut in decembrie 2008 o oferta de 37,8 milioane de euro pentru preluarea fondului de investitii Fabian Romania, la care mai detine deja peste un sfert din actiuni.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 pentru realizarea de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii.

Fabian, care este listat la bursa londoneza AIM, detine participatii la mai mult de 10 proiecte imobiliare in Romania. Valoarea neta a proprietatilor se ridica la circa 85 milioane de euro.

NewsIn