Presedintele Barclays a castigat 25 de milioane de euro intr-o singura zi

Data publicarii: 15-06-2009 | International

Comisioanele uriase primite de managerii bancilor revin in actualitate odata cu semnele de insanatosire ale sistemului financiar. In urma unei tranzactii cu o valoare totala de 8,2 miliarde lire sterline desfasurata saptamana trecuta, Bob Diamond, presedintele Barclays, a incasat un comision de 22 milioane lire sterline, echivalentul a 25 milioane euro, potrivit Daily Mail.

Cunoscut deja ca cel mai bogat bancher din Marea Britanie, Diamond a castigat practic intr-o singura zi salariul pe un an intreg, remuneratia pe 2008 a acestuia fiind de 21 milioane lire sterline. In contrast, seful lui Diamond, John Varley, directorul executiv al Barclays, a castigat anul trecut doar 1,1 milioane lire sterline.

"Este primul semn al revenirii lacomiei in lumea bancara. S-a uitat mult prea repede ca sistemul bonusurilor excesive a dus in mare masura la actuala criza", spune Paul Kenny, secretarul general al GMB, principalul sindicat al bancherilor britanici.

BlackRock Inc, companie infiintata in urma cu 21 de ani de fostul broker ipotecar Laurence Fink, a incheiat in urma cu cateva zile un acord pentru cumpararea diviziei de investitii a bancii Barclays Plc, devenind astfel cel mai mare administrator financiar din lume.

Redactia BankNews.ro