Marcile traditionale, cautate pe timp de criza

Data publicarii: 15-06-2009 | Diverse

Romanii sunt nostalgici si traditionalisti, iar acest lucru ii face sa nu stea mult pe ganduri atunci cand trebuie sa aleaga intre o marca veche, bine cunoscuta de ei, si alta mai recenta a aceluiasi produs.

Acesta este motivul pentru care o serie de branduri precum detergentul Dero, ciocolata cu rom, Kandia, Dacia, Bucegi, Gerovital, biscuitii Eugenia sau CEC au consumatori fideli.

Acest lucru este un avantaj pe timp de criza, cand managerii cauta sa taie cat mai mult costurile, iar bugetele de promovare si marketing sunt de obicei pe primul loc pe lista activitatilor de care se pot dispensa. In schimb, promovarea se face aproape de la sine atunci cand o marca este notorie, ea atragand profiturile prin ea insasi, explica revista "Capital", in editia din aceasta saptamana.

Afacerea cu un brand cunoscut merge singura

In acest context, intreprinzatorii romani care vor sa-si mentina vanzarile chiar si in aceasta perioada "mai au totusi la dispozitie marci autohtone care au facut cariera in trecut si de care consumatorii isi aduc inca aminte cu placere", potrivit revistei "Capital". Ceea ce trebuie sa faca oamenii de afaceri interesati este sa le caute in arhivele Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si sa investeasca o suma mica de bani pentru reanimarea lor. "Mai departe, afacerea merge singura", conchid redactorii "Capital".

De altfel, foarte multe dintre marcile preferate de romani zac uitate in arhiva OSIM. Multe dintre ele au fost inregistrate la inceputul secolului trecut, insa se bucura si azi de succes. Unele sunt marci "de familie", perpetuand numele persoanelor care au contribuit la istoria lor, dar si a poporului roman. Un exemplu este marca Otet Stirbey, inregistrata in anul 1913 de catre George A. Stirbey, fratele printului Barbu Stirbey.

Integral in Evenimentul Zilei