Portalul e-Romania a fost lansat marti si vizeaza reducerea birocratiei
Data publicarii: 16-06-2009 | EconomiePortalul e-Romania a fost lansat marti si vizeaza eficientizarea actului de guvernare, scaderea birocratiei, simplificarea procedurilor administrative si reducerea costurilor administratiei publice.
Portalul a fost inaugurat de premierul Emil Boc. "Prin ceea ce a facut astazi, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale aduce o economie de timp si de bani in buzunarele cetatenilor. Prin e-Romania, tara noastra este lansata pe orbita modernizarii. Avem 12 milioane de utilizatori de internet, iar acesti oameni vor evita pierderea de timp la cozi pentru plata taxelor si impozitelor. Sunt sigur ca acest portal va fi un succes si romanii il vor primi foarte bine", a declarat premierul Emil Boc.
Portalul e-Romania are ca scop eficientizarea sistemului de guvernare prin simplificarea procedurilor administrative si scaderea birocratiei. Totodata, prin acest program, se doreste cresterea transparentei actului de guvernare si a procedurilor administrative.
"Prin portalul e-Romania, se va putea urmari mai usor si se vor face online executia si planificarea bugetara. Totodata, toate documentele pe care Secretariatul General al Guvernului le trimite pe hartie vor circula de acum online. Pentru cetateni, asa cum se platesc taxele si impozitele in Bucuresti, asa trebuie sa se plateasca si la Mizil sau in orice alt oras din tara ", a mai precizat ministrul Sandu.
Domeniile de interes national cuprinse in portarul e-Romania sunt e-Sanatate, e-Mediu, e-Transport, e-Agricultura, e-Justitie, e-Educatie, e-Cultura, e-Biserica, e-Turism, e-Asociativ, e-Sport, e-participare. Persoanelor fizice le sunt destinate 13 programe, in vreme ce persoanelor juridice sapte.
In ceea ce priveste costurile pentru realizarea portalului e-Romania, ministrul Sandu a precizat ca acesta face parte din Strategia Nationala Romania Digitala pentru o Societate Informationala - e-strategie, cu 14 sectiuni.
"Pana la finele anului 2010 vor pune in practica aceasta strategie, fondurile necesare fiind de 1,2 miliarde euro", a mai spus ministrul comunicatiilor si societatii informationale.
Din cadrul e-strategie face parte si Strategia nationala pentru Broadband, pentru care s-au deblocat fonduri structurale de 84 milioane de euro, bani care vor putea fi accesati cu incepere de la data de 1 august.
NewsIn
Nota redactiei:
Dupa indelungi cautari, Redactia BankNews.ro a descoperit si adresa web a acestui portal, denumit e-Romania: http://www.romania.gov.ro/
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri