Care sunt orasele cu cel mai bun renume

Data publicarii: 18-06-2009 | Turism

Sydney a fost votat orasul cu cei mai prietenosi oameni, cea mai buna calitate a vietii si cele mai frumoase peisaje intr-un sondaj global, dar, cu toate acestea, nu a reusit sa depaseasca Parisul in clasamentul general.

In Indexul Anholt-GfK Roper City Brands, in care orasele sunt clasificate in functie de calitatea propriului brand, capitala Frantei si-a adjudecat primul loc, urmata de Sydney, Londra, Roma si New York.

Indexul masoara perceptia oamenilor pentru fiecare centru urban dintr-o lista cu 50 de nominalizari. Pentru realizarea sa, GfK a intervievat 10.000 oameni din 20 tari. Acestia au fost rugati sa catalogheze fiecare nume pe baza a sase criterii, printre care cunostintele despre oras, climat, stilul de viata, potentialul economic.

"In timp ce Sydney a fost pe primul loc la trei categorii, Parisul a fost foarte bine cotat la stilul de viata si cunostintele generale, ceea ce l-a plasat in fruntea Indexului", spune Xiaoyan Zhao, reprezentant al GfK.

Londra, clasata pe locul al treilea ca punctaj general, este cel mai cunoscut oras din lume si, totodata, orasul in care oamenii intrevad cele mai mari oportunitati de afaceri. In top 10 au mai intrat Barcelona (6), San Francisco (7), Los Angeles (8), Viena (9) si Madrid (10).

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: