Aranjarea aspectului fizic, arma secreta inainte de interviu

Data publicarii: 22-06-2009 | HR/Cariere

Mai mult de o treime dintre femei petrec 1-2 ore pentru pregatirea aspectului fizic inainte de un interviu pentru angajare, in timp ce in randul barbatilor procentul este de doar 24%, potrivit unui sondaj realizat de Hays, firma specializata in recrutarea de personal.

Totusi mai multi barbati (10%) decat femei (6%), au declarat ca petrec mai mult de doua ore in punerea in ordine a aspectului exterior. Chiar si respondentii tineri cu varsta de maxim 24 de ani, au spus ca modul in care arata in timpul interviului de angajare este mult mai important decat in alte situatii de viata.

Astfel, din cei chestionati, 90% au declarat ca aloca mai multe minute aranjarii felului in care arata inainte de a se prezenta la interviu decat inaintea unei petreceri sau iesirii intr-un club. In plus, 35% au marturisit ca insista atat de mult pe aceasta latura ca urmare a cresterii competitiei pentru angajare.

Aspectul fizic este considerat de majoritatea respondentilor o adevarata arma secreta in obtinerea job-ului dorit. Multi merg chiar mai departe, purtand lucruri sau obiecte considerate aducatoare de noroc, cele mai comune fiind pandantivele, simbolurile religioase, pietrele de cristal.

"Ingustarea pietei muncii si, odata cu ea, a ofertelor de angajare, i-a determinat pe cei aflati in cautarea unui loc de munca sa-si activeze intreg arsenalul de arme considerate utile in adjudecarea pozitiei", spune Charles Logan, director al Hays.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: