Hotelierii de pe litoral lanseaza oferte disperate ca sa atraga turisti

Data publicarii: 22-06-2009 | Turism

Romanii merg buluc la mare in week-end, in timp ce pe parcursul saptamanii bate vantul prin hoteluri. Din acest motiv, hotelierii fac tot posibilul sa atraga turistii pe litoral si vin cu oferte speciale si discounturi, la care in anii trecuti nici macar nu s-ar fi gandit: de la gratuitate la sezlonguri si umbrela pana la reduceri la cazare si masa sau gratuitate pentru familiile cu copii.

Reprezentantii din domeniu sustin ca in fiecare an in aceasta perioada, concentratie mare de turisti se inregistreaza in week-end, nu in timpul saptamanii. Abia dupa 1 iulie, turoperatorii se asteapta la un grad de ocupare mai mare si in timpul saptamanii. Peste 15.000 de turisti si-au petrecut sfarsitul de saptamana la malul marii, potrivit estimarilor reprezentantilor din domeniu.

Turistii care se cazeaza la anumite hoteluri din Mamaia care au si plaja in intretinere beneficiaza gratuit de sezlonguri si umbrela. Familiile cu doi copii mai mici de 12 ani nu platesc cazare pentru cei mici. De asemenea, cei care isi achizitioneaza concediul cu tichete de vacanta se pot bucura de un discount de aproximativ 10%. Mai multe hoteluri din Mamaia ofera reducere 10% din tariful de cazare, indiferent de modalitatea de plata a vacantei. De asemenea, aceeasi reducere o aplica si unele unitati de cazare din Jupiter, Eforie Nord si Eforie Sud,  insa obliga la achizitionarea pachetului cu mic dejun inclus. "In fiecare an se

 intampla la fel in perioada 15 iunie- 1 iulie, avand in vedere ca inca nu a inceput vacanta mare a studentilor, ci doar a elevilor. Insa de la 1 iulie vom avea plin si in timpul saptamanii, chiar daca nu o sa mai avem cifre la fel de mari ca anul trecut, avand in vedere ca este vorba despre un an de criza", ne-a explicat Corina Martin, presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) si presedinte al Asociatiei Pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral.

O alta modalitate de a atrage turistii pe litoral este organizarea de evenimente speciale. Astfel, in perioada 17-21 iunie, in portul Tomis din Constanta, se va desfasura cea de-a doua editie a expozitiei de ambarcatiuni pe apa - Romanian Boat Show Constanta. "Aceasta expozitie reprezinta evenimentul ideal pentru pasionatii de mare si yachting si isi propune sa va aduca mai aproape de acest hobby si sa va starneasca interesul pentru lumea ambarcatiunilor. Vor fi prezentate ambarcatiuni de talie mica, mijlocie, mare si totodata accesorii pentru acestea. In fiecare zi a expozitiei, pentru vizitatori se vor organiza probe si iesiri pe mare cu yachturi, iar programul de vizitare va fi zilnic intre orele 10:00 si 20:00" se arata intr-un comunicat al Eximtur.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: