Cel mai bun job din lume, varianta New York

Data publicarii: 25-06-2009 | Diverse

Sute de profesori din scolile publice new-yorkeze acuzati de comiterea unor infractiuni precum insubordonare sau hartuire sexuala, sunt pedepsiti intr-un mod cat se poate de avantajos: li se plateste salariul integral, dar nu mai au voie sa intre in sala de curs.

In cele opt ore de program pot juca Scrabble, naviga pe Internet, practica yoga, lucra la propriile nuvele sau orice altceva vor, exceptie facand predarea cursurilor pentru care au fost angajati. Deoarece contractul de munca si sindicatele profesorilor sunt foarte puternice, concedierea lor este aproape imposibila.

In schimb, ei sunt tinuti la distanta de salile de clasa, dar obligati sa vina zi de zi intr-un birou situat in afara campusului unde pot petrece luni sau chiar ani, pana la prescrierea pedepsei disciplinare. Conform estimarilor autoritatilor din New York, in momentul de fata sunt peste 700 de astfel de cazuri.

Ei au vacanta de vara, se bucura de zilele de week-end si de toate celelalte zile libere de care beneficiaza restul colegilor. "Efectiv stai intr-un birou opt ore. Depinde de propria imaginatie cum iti umpli timpul", spune Orlando Ramos, profesor sanctionat pentru ascunderea adevarului intr-un caz soldat cu exmatricularea unui elev.

Salariul anual al profesorilor poate ajunge la 70.000 de dolari anual, ceea ce duce la o pierdere de peste 65 milioane dolari in acest fel, potrivit Departamentului de Invatamant al SUA.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: