Google Voice revolutioneaza telefonia

Data publicarii: 29-06-2009 | IT&C

Planurile de extindere ale Google nu se rezuma doar la oportunitatile oferite de Internet. Urmand exemplul Skype sau Yahoo, compania, lider incontestabil al motoarelor de cautare online, a lansat in prima parte a anului curent propriul serviciu de telefonie mobila, Google Voice.

Seviciul are la baza tehnologia companiei GrandCentral Communications achizitionata cu aproximativ 50 milioane de dolari in 2007, prin care un utilizator dispune de un numar unic de telefon, in spatele caruia se pot afla toate celelalte numere de telefon la care acesta poate fi apelat, de acasa, de la serviciu sau al unuia sau mai multor telefoane mobile.

Utilizatorul poate configura ce se intampla atunci cand este apelat, in functie de cine suna, apelul putand fi directionat la unul dintre telefoane sau la toate. In acest mod, numarul de telefon devine legat de utilizator si nu de locatia acestuia.

Serviciul ofera si o casuta vocala unica, ce poate fi accesata de pe telefon sau online, cu diferite alte functionalitati, de a trimite altcuiva mesajele vocale inregistrate, de a-l adauga in lista de contacte pe cel ce a sunat, sau de a-l bloca drept spammer. De asemenea, este posibil sa se asculte mesajele in timp ce acestea sunt inregistrate si sa se transfere apelurile telefonice in derulare intre telefoane, spre exemplu de la fix la mobil sau invers.

Update-urile suplimentare facute de Google permit, in plus, realizarea de conferinte telefonice, trimiterea si primirea de SMS-uri si convertirea mesajelor vocale in mesaje text care pot fi apoi trimise pe e-mail.

Apelurile locale sunt gratuite, dar pentru convorbiri internationale este necesara crearea unui cont Google Checkout, initiatorii anuntand ca taxa de convorbire va fi mult mai mica decat cea impusa de Skype.

Google Voice se afla inca in faza beta, singurii care pot incerca serviciile fiind utilizatorii deja inregistrati ai GrandCentral Communications.

Redactia BankNews.ro