Conducerea Bursei va prelungi mandatul de director al Ancai Dumitru

Data publicarii: 29-06-2009 | Bursa

Conducerea Bursei de la Bucuresti (BVB) va prelungi mandatul pe care Anca Dumitru il are la conducerea operatorului de piata si intentioneaza sa aduca si un director responsabil cu vanzarile, prin intermediul unei firme de head-hunting, potrivit unor surse citate de Business Standard.

"Aceasta persoana ar urma sa fie responsabila de tot ceea ce inseamna sales in cadrul Bursei, de vanzarea derivatelor, indicilor, de aducerea de clienti pentru produsele noi", au precizat sursele citate.

Bursa cauta solutii pentru impulsionarea tranzactiilor pe piata, care s-au redus la jumatate fata de valoarea medie zilnica inregistrata anul trecut. Mai mult, lansarea pietei de derivate, unul dintre cele mai importante proiecte ale BVB, nu a avut succesul dorit.

Lichiditatea pe aceasta piata nu a reusit pana in prezent nici macar sa se apropie de cea inregistrata pe piata concurenta, operata de Bursa din Sibiu (Sibex). De la inceputul acestui an, BVB a incercat sa finalizeze mai multe proiecte, cu scopul de a creste atractivitatea pietei in randul investitorilor, cum sunt cele care vizeaza introducerea conturilor globale pentru toti emitentii sau transferul unui grup de companii de pe RASDAQ pe piata principala.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: