Orange Romania recruteaza specialisti in vanzari si tehnic

Data publicarii: 29-06-2009 | HR/Cariere

Operatorul telecom Orange Romania recruteaza, in prezent, specialisti pentru zonele de vanzari si tehnic, urmand ca procesul de recrutare in ariile prioritare pentru business sa continue si in cea de-a doua parte a anului, potrivit lui Alexandru Andrief, HR business partner Orange Romania.

Reprezentantul companiei mentioneaza ca deficitul de specialisti, mai ales pe domeniul telecom, este in continuare o problema. "De cele mai multe ori, angajatii talentati sunt ultimele persoane care parasesc o companie, in situatia in care aceasta face disponibilizari. Specialistii sunt in continuare greu de gasit, mai ales daca ne gandim la competentele tehnice din aria telecom", spune Alexandru Andrief.

Compania recruteaza pentru pozitii care solicita o experienta profesionala intre unul si cinci ani, precum software developer, senior analyst programmer, billing specialist, dar si pentru posturi unde este necesara o experienta de peste cinci ani in domeniul respectiv, cum ar fi web solutions architect.

Potrivit acestuia, una dintre urmarile cele mai evidente ale situatiei economice actuale este cresterea stabilitatii personalului.

"Astfel, fluctuatia de personal in cadrul Orange Romania a scazut cu o treime fata de anul trecut", spune HR business partnerul Orange Romania. Fluctuatia de personal in cadrul industriei telecom se situa la un nivel de aproximativ 20% anul trecut. De asemenea, criza economica a adus moderatie in asteptarile potentialilor angajati, in privinta pachetului salarial si a beneficiilor solicitate, comparativ cu anii anteriori.

Compania a lansat recent un nou website de recrutare, proiect ce face parte din demersul de automatizare a intregului proces de selectie din companie, atat intern, cat si extern. In noua forma, site-ul ofera mai multa transparenta asupra procesului de aplicare si selectie, dar si promptitudine in oferirea de feedback candidatilor. Acestia vor fi in permanenta la curent cu parcursul aplicatiilor, pentru ca vor fi anuntati cand sunt selectati pentru interviu, cand trec in etapa urmatoare de intervievare sau de testare, daca au castigat sau nu jobul pentru care au aplicat. Prin intermediul acestei aplicatii integrate, specialistii de resurse umane au acces la o baza de date consolidata, cu istoricul tuturor aplicatiilor si al candidatilor. Orange Romania are in total aproximativ 3.000 de angajati. Alaturi de Orange, principalii jucatori de pe piata locala de telecom sunt Vodafone, cu 9,649 milioane de clienti, Cosmote Romania, cu peste sase milioane de clienti, Zapp si RCS & RDS.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: