Aston Martin lanseaza un model de lux pentru oras

Data publicarii: 29-06-2009 | Auto

Aston Martin a confirmat astazi oficial, prin vocea presedintelui Ulrich Bez, faptul ca va lansa in viitorul apropiat un model supermini pentru orasele aglomerate. Cunoscut pe piata pentru modelele sale de lux supersportive, Aston Martin va intra astfel in premiera in segmentele mici, primul pas urmand sa fie facut in chiar cel mai redus segment ca dimensiuni.

Noul model urmeaza sa fie de fapt un Toyota iQ redesenat, masinile urmand sa fie puse la dispozitia Aston Martin de catre biroul european al Toyota, al carui sediu se afla in Belgia. Diferentele vor fi insa vizibile si la nivelul dotarilor si al materialelor folosite, ultracompactul britanic urmand sa se adreseze unei clientele inalte. Aston Martin a dezvaluit chiar si numele viitorului sau model: Cygnet.

"Mai avem extrem de multe de facut, insa sunt increzator ca proiectul poate sa devina realitate in viitorul nu foarte indepartat. Conceptul ne va da ocazia de a aplica limbajul de design Aston Martin, modul de lucru si valorile brandului pe un segment al pietei complet nou pentru noi. Noul model va fi practic un concept de lux care le va da ocazia posesorilor sa strabata orasele", spune Ulrich bez referindu-se la viitorul Aston Martin Cygnet.

O prima intalnire cu un concept de pre-productie a noului model de lux Aston va avea loc, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc in primavara anului viitor. In 2009, Aston Martin va lansa un alt model nou al gamei, coupe-ul cu patru usi Rapide. Acesta reprezinta de asemenea o intrare in premiera a companiei pe un segment de piata neexplorat pana acum.

AFP via Automarket

Ultimele stiri pe BankNews.ro: