Companiile de telecomunicatii sustin ideea unui incarcator universal in Europa

Data publicarii: 29-06-2009 | IT&C

Marii producatori de telefoane mobile au convenit sa sustina un proiect european de armonizare a incarcatoarelor de telefoane, a anuntat luni Comisia Europeana, aducand o veste buna pentru consumatori si pentru mediu, relateaza Reuters.

Acordul incheiat de Nokia, Sony Ericsson si alte mari companii din industrie prevede ca telefoanele compatibile cu incarcatorul standard vor fi disponibile in Europa incepand cu anul viitor, a anuntat Comisia Europeana, ce a solicitat un astfel de acord.

"Oamenii nu vor mai trebui sa-si arunce incarcatorul de fiecare data cand cumpara un telefon", a declarat comisarul european pentru industrie, Guenter Verheugen, estimand ca accesoriile nedorite de telefoane mobile formeaza anual mii de tone de deseuri in Europa.

Comisia a anuntat ca acordul implica stabilirea unei norme europene, si ca noua generatie de telefoane mobile va utiliza un incarcator standard pe baza de micro-USB, pentru a garanta compatibilitatea.

Motorola, Apple, LG, NEC, Qualcomm, Research in Motion, Samsung si Texas Instruments au semnat, de asemenea, acordul, a anuntat Comisia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: