Bernard Madoff a fost condamnat la 150 de ani de inchisoare

Data publicarii: 30-06-2009 | International

Bernard Madoff, fost presedinte al Consiliului de Administratie al Nasdaq, a fost condamnat luni la 150 de ani de inchisoare de un tribunal din New York, sentinta reprezentand maximul de pedeapsa pentru escrocheria de zeci de miliarde de dolari, comisa de acesta, scrie AFP.

Procurorii cerusera ca Madoff, in varsta de 71 de ani, sa fie condamnat la 150 de ani de detentie.

In total, 13 miliarde de dolari au fost confiscati de la banci, persoane particulare si chiar organizatii caritabile, potrivit anchetatorilor. Insa, potrivit estimarilor, pierderile sunt intre 50 si 65 de miliarde de dolari, luand in calcul profitul adus de aceste sume, daca dobanzile ar fi fost reale.

Fost presedinte al Consiliului de Administratie al Nasdaq, Bernard Madoff a pledat vinovat in luna martie pentru 11 capete de acuzare, printre care frauda, spalare de bani si furt.

Finantistul a pus la punct o schema Ponzi, constand in platirea investitorilor din banii depusi de clientii noi. Frauda a iesit la lumina zilei dupa ce criza financiara din toamna a determinat multe persoane sa isi retraga banii.

Madoff a recunoscut anterior ca nu a investit niciodata nici macar un cent din cele 13 miliarde de dolari care i-au fost incredintati in gestiune timp de 30 de ani de banci, organizatii caritabile sau particulari bogati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: