Bucurestenii ar putea circula cu autobuzul pe timpul noptii

Data publicarii: 30-06-2009 | Diverse

Autobuzele vor fi de capacitate medie si ar putea circula in intervalul de ore 21.00 si 5.00. Biletele si abonamentele RATB s-ar putea scumpi cu 20%. Locuitorii Capitalei vor putea sa circule si noaptea cu autobuzul. Cel putin asta sustine directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Gheorghe Aron.

"Inca analizam oportunitatea acestui transport, mai ales din punctul de vedere al solicitarilor. Daca il vom face, avem nevoie de autovehicule mai mici pentru ca noaptea cererea de transport este mai mica. Vom avea in vedere introducerea acestor vehicule pe traseu intre orele 21.00 si 5.00", a declarat Gheorghe Aron.

Anul trecut si acum doi ani, pe site-ul RATB a fost pusa in dezbatere ideea de a introduce transportul pe timp de noapte. Potrivit reprezentantilor RATB, cererea a fost mica, doar studentii din Regie dorind aceasta facilitate.

Gheorghe Aron a anuntat si cresterea pretului la biletele si abonamentele RATB. "O sa propun consilierilor generali si primarului Sorin Oprescu sa mareasca pretul biletelor si abonamentelor cu 10-20%", a declarat Aron. Acesta a spus ca solicitarea modificarii tarifelor se bazeaza pe cresterea pretului combustibililor, dar si pe necesitatea asigurarii fondurilor pentru piesele de schimb pentru vehiculele aflate in parcul RATB.

In prezent, un bilet de autobuz costa 1,3 lei, iar un abonament lunar pentru o singura linie 30 de lei, pentru doua linii, 35 de lei, iar unul pe toate liniile, 50 lei.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: