Isarescu spune ca majorarea unei taxe importante este total neavenita

Data publicarii: 02-07-2009 | Finante-Banci

Majorarea unei taxe importante este "total neavenita" si nu se justifica nicio discutie pe aceasta tema, in conditiile in care un impozit mai mare pe o baza de impozitare mai mica ar avea efecte negative asupra economiei, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"In asemenea momente, chiar o discutie pe aceasta tema este total neavenita, pentru ca ar debusola societatea si economia. Nu se justifica nici macar discutia de majorare a unor impozite importante, chiar daca vorbim pentru la anul sau peste doi ani, pentru ca nu ar aduce niciun castig, ci ar accentua scaderea", a spus Isarescu.

El a mentionat ca majorarea unor impozite importante, in conditiile unei baze de impozitare mai mici, ar avea efecte negative asupra economiei.

Anterior, la aceeasi dezbatere, guvernatorul BNR declara ca majorarea impozitelor, ca modalitate de corectie a dezechilibrelor economice, are si costuri inflationiste, iar o crestere a TVA poate provoca un "soc inflationist".

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a dat asigurari, marti, ca nu s-a discutat despre o eventuala majorare a TVA si a cotei unice, dupa ce in aceeasi zi presedintele unei firme de consultanta si audit a spus ca MFP discuta, la nivel neoficial, cu specialistii in taxe din mediul privat, pe aceasta tema.

Presedintele fondator al firmei de consultanta si audit Moore Stephens Riff, Marius Stancescu, a declarat marti, in cadrul unui seminar, ca Ministerul Finantelor discuta cu specialistii in taxe din mediul privat, la nivel neoficial, despre majorarea cotei unice de impozitare la 18-19% si a TVA la 22%, de la 1 ianuarie 2010.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: