Isarescu: Reluarea cresterii economice se bazeaza pe incredere

Data publicarii: 02-07-2009 | Economie

Increderea in autoritati reprezinta unul dintre elementele importante pentru iesirea din criza economica a Romaniei, a afirmat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), in cadrul unei conferinte de presa.

"Credibilitatea se castiga si se pierde rapid", iar Romania cunoaste un deficit de credibilitate mult prea mare, fiind nevoita sa importe oameni de afaceri si investitii din strainatate, a explicat Isarescu. Acesta a facut astfel un apel subtil pentru intreg mediul de afaceri, indemnanand investitorii sa fie increzatori in moderatia si echilibrul cu care banca centrala a Romaniei conduce politicile monetare.

Intrucat "simtim ca lumea de afaceri este debusolata", una dintre principalele solutii ar fi "increderea in autoritati, intrucat aceasta este esentiala pentru revenirea economiei". Astfel, guvernatorul BNR, afirma optimist ca autoritatile din Romania vor reusi sa repuna Romania pe panta de crestere, alta insa decat cea anterioara crizei, intrucat aceea s-a dovedit a fi destul de periculoasa.

"Ajung la alte prioritati, iar urmatoarea este reluarea avansului economiei, in speta repunerea Romaniei pe aceasta panta a cresterii economice", a declarat Isarescu in cadrul seminarului "Romania Financial Forum 2009".

"Avem programe certe pentru a iesi din criza, iar acordurile cu FMI, UE ori alte organisme internationale" vor reprezenta un ajutor categoric. "Nu ne-am dus la UE, la organismele internationale pentru a intra in criza, ci pentru a iesi, si am facut importuri de finantare si credibilitate", a explicat Isarescu.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: