BCR a stimulat utilizarea cardurilor cu aproape 4 milioane lei

Data publicarii: 02-07-2009 | Finante-Banci

Clientii Bancii Comerciale Romane (BCR) care si-au folosit cardurile pentru a face plati direct la POS-urile comerciantilor, in perioada 15 decembrie 2008 - 31 mai 2009, au fost rasplatiti cu aproape 4 milioane lei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.   

Ultima transa a bonusului, aferenta perioadei 12 februarie - 31 mai 2009, in valoare de 1.750.000 lei, a intrat saptamana trecuta in peste 200.000 conturi ale clientilor BCR, care si-au folosit cardurile pentru plati la comercianti.

"Rata de utilizare a cardului la comercianti este inca relativ mica. Doar putin peste 10% dintre cei care au carduri la BCR le folosesc si altfel decat pentru a retrage numerar de la bancomate. Campania pe care tocmai am incheiat-o a avut, totusi, rezultate bune. Am inregistrat o crestere cu 23,09% a tranzactiilor efectuate direct la comercianti si de aceea ne-am hotarat sa o continuam." a declarat Igor Zganjer, director al Directiei Carduri din cadrul BCR.

Campania incheiata pe 31 mai 2009 a constat in oferirea unui bonus de 0,6% din suma platita cu cardul, de credit sau debit, direct la comercianti, de catre persoanele fizice. Acest bonus a fost platit in doua transe la inceputul lunii februarie si mijlocul lunii iunie.

Datorita rezultatelor bune obtinute, BCR a hotarat prelungirea campaniei,  in perioada 1 iunie - 30 septembrie, cu cateva modificari: oferirea unui bonus de 0,6% din suma tranzactionata direct la comercianti prin intermediul cardurilor de credit BCR si a unui bonus de 0,3% pentru cumparaturile achitate cu cardurile de debit BCR. Contravaloarea bonusului va fi virata pe cardul de credit sau in contul curent la care este atasat cardul de debit in primele 2 saptamani ale lunii octombrie 2009.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: