ING Bank investeste banii clientilor in arme controversate

Data publicarii: 02-07-2009 | International

In ciuda progresului economic din ultimii doi ani, institutiile economice din Olanda inca isi investesc banii in companii care produc arme controversate pentru a asigura arsenalul militar al mai multor state. Desi bancile olandeze au stabilit politici clare impotriva unor astfel de investitii, monitorizandu-le atent, reprezentantii unui consortiu din Olanda au declarat pentru Reuters ca exista mai multe institutii cu astfel de probleme.

Printre bancile mentionate se numara ING Group, Rabobank si subsidiarele sale Robeco si Aegon, alaturi de doua unitati ale SNS Reaal. Astfel, ING investeste atat profitul sau, cat si banii clientilor in companiile producatoare de arme, in timp ce Aegon si unitatile SNS nu-si plaseaza capitalul propriu in astfel de investitii, insa trimit in aceeasi directie banii clientilor.

"Nu este scopul nostru sa santajam bancile. Vrem doar sa imbunatatim masurile de stabilitate, in special in privinta comertului cu arme si vrem sa facem asta prin intermediul clientilor", a declarat liderul proiectului, Peter Ras.

"Majoritatea bancilor isi urmaresc propria politica monetara si nu exista nicio contradictie intre aceste politici si realitate", a continuat acesta.

Initiativa apartine companiei Amnesty International, afiliatul olandez al Oxfam, Milieudefensie (Prietenii Pamantului Olandez) si FNV Mondiaal.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: