Los Angeles se pregateste sa primeasca pachetul de stimuli financiari Michael Jackson

Data publicarii: 06-07-2009 | International

Orasul Los Angeles, aflat in doliu in urma decesului regelui muzicii pop Michael Jackson, se pregateste sa incaseze pachetul de stimuli financiari generat in urma "decesului secolului", potrivit cotidianului britanic The Times.

Pentru Los Angeles, decesul lui Michael Jackson a venit intr-o perioada in care orasul este grav afectat in urma crizei financiare, cu probleme pe piata imobiliara si cifre mari de somaj.

Cu doar o zi inaintea funerariilor lui Michael Jackson, numite de presa "The Funeral To End All Funerals", orasul a gasit reteta pentru a primi ceea ce poate fi numit pachetul de stimuli financiari "Michael Jackson".

Marti, in ziua ceremoniei funerare a lui Jackson care va avea loc la Staples Centre, se estimeaza ca peste un milion de persoane din intreaga lume vor veni la Los Angeles. Se pare ca a fost aleasa ziua de marti pentru ceremonie deoarece Staples Centre era ocupat miercuri, fiind deja inchiriat de un circ.

Sumele care vor fi generate in urma pregatirilor pentru ceremonie vor fi substantiale, luand in calcul numai florile care vor fi aduse de fani, mancarea care va fi consumata, cazarile fanilor si alte taxe ce vor trebui achitate. 

In aceste zile in Los Angeles "Thriller" se aude peste tot, la toate colturile sunt imitatori ai lui Michael Jackson, iar coada pentru bilete la autobuzele care fac turul punctelor de interes istoric din viata lui Michael Jackson este imensa.

Frenezia este atat de mare incat multi fani au dus flori la steaua gresita de pe Walk of Fame weekend-ul trecut, nerealizand ca exista doi Michael Jackson acolo. Steaua care a fost acoperita de flori este a unui Michael Jackson nascut in Marea Britanie, gazda unui talk show la radio, in timp ce steaua adevaratului rege al muzicii pop a fost acoperita de un covor rosu cu ocazia premierei celui mai recent film al lui Sacha Baron Cohen, "Bruno".

Miile de fani adunati in Los Angeles aduc insa o multime de beneficii afacerilor din zona. Unul dintre beneficiari este Merlin Entertainments Group care, in urma unui parteneriat in valoare de un miliard de lire cu Madame Tussauds, a construit un nou muzeu Tussauds in Los Angeles, care va fi inaugurat in trei saptamani. The Times noteaza ca datorita "Jackomaniei", constructia s-ar putea plati singura.

In fiecare zi a saptamanii trecute, Anderson Cooper a realizat un matinal de pe acoperisul cladirii CNN, cu faimosul "Hollywood" in spate. Publicitatea adusa Los Angeles-ului prin asemenea emisiuni nu putea fi platita vreodata de municipalitatea unui oras atat de devastat de criza economica incat abia isi poate permite sa pastreze semafoarele functionale pe timpul noptii.

Insa adevaratii beneficiari din punct de vedere financiar de pe urma decesului lui Jackson nu au fost inca decisi. Deocamdata s-a vorbit doar despre familie, copii, rapoarte toxicologice, dar subiectul cu cele mai mari consecinte va fi locul inmormantarii lui Jackson, care va deveni fara indoiala un loc gen parc de distractii care va genera mari profituri in fiecare zi a fiecarui an.

In Los Angeles sunt doua locuri evidente in care Jackson ar putea fi inmormantat. Primul este cimitirul Hollywood Forever, iar cel de-al doilea, si cel mai probabil, Parcul Memorial Forest Lawn, despre care se spune ca reprezinta casa funerara cea mai experta in industria decesului. In cazul in care Jackson ar fi inmormantat in Memorial Forest Lawn, sutele de mii de vizitatori care vor veni ar putea fi gazduiti de complexul University Studios situat in imediata apropiere.

Ceremonia funerara pentru Michael Jackson va avea loc marti dimineata, in doua locuri- evenimentul principal va fi la Staples Center si va fi transmis pe ecrane gigantice in Teatrul Nokia.  Organizatorii ceremoniei funerare pentru Michael Jackson au anuntat ca vor oferi 17.500 de bilete fanilor si vor trage la sorti numele persoanelor care vor participa. 11.000 de bilete vor fi pentru evenimentul din Staples Center, iar 6.500 pentru Teatrul Nokia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: