Lucruri de evitat in cadrul interviurilor de angajare

Data publicarii: 06-07-2009 | HR/Cariere

Interviurile pentru angajare reprezinta o experienta importanta pentru o viitoare colaborare intrucat, in cadrul primei discutii, impresia angajatorului este una hotaratoare. Exista insa momente cand, din cauza emotiilor, candidatii nu se mai pot concentra atat de bine si pot spune diverse lucruri care influenteaza in mod negativ parerea angajatorului, chiar daca acestia sunt calificati pentru job, ori CV-ul lor ii recomanda.

Exagerarea este una dintre modalitatile destul de enervante prin care candidatii incearca sa para mult mai potriviti decat sunt pentru un anumit job. De asemenea, acestia trebuie sa evite si intrebarile care creeaza impresia ca sunt siguri ca vor obtine jobul, precum unde este biroul sau cum va decurge, cu lux de amanunte, ziua de munca.

Chiar daca persoanele aflate in discutia despre ocuparea unui job sunt destul de apropiate ca varsta, candidatii trebuie sa evite sa-si trateze potentialii sefi ca si cum acestia ar fi prietenii lor. Este drept ca discutiile din introducere sunt binevenite, pentru a se sparge gheata, insa conversatia nu trebuie sa fie prea comoda pentru ca persoanele care urmaresc un anumit job risca sa fie intelese gresit.

Atentia la detalii este, de asemenea, foarte importanta pentru angajatori. Exista persoane care gresesc numele companiei in corespondenta premergatoare interviului sau chiar in cadrul interviului si astfel, indiferent de capacitatea lor, interviul devine unul ratat.

Totodata, aspectele din viata personala trebuie evitate in cadrul primei discutii. Chiar daca intr-o zi trebuie sa se faca o modificare speciala in program pentru viitorul angajat, acesta nu trebuie, sub nicio forma, sa mentioneze astfel de aspecte. In cazul in care vorbim despre candidatul ideal, eventualele modificari ale programului de lucru pot fi stabilite si ulterior.

Profilul online trebuie administrat cu grija in cazul in care o persoana trimite mai multe aplicatii pentru joburi. Desi acest lucru nu este prea mult discutat, este bine de stiut ca managerii angajatori vor cauta si imaginea candidatilor pe internet.

Astfel, chiar daca este vorba despre un candidat ideal, ale carui aptitudini si calificari se pliaza intocmai pe postul liber, riscurile ca acesta sa nu poata obtina jobul se amplifica in cazul in care angajatorul isi formeaza o prima impresie gresita.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: