BCR are 2000 de bancomate instalate

Data publicarii: 06-07-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca a amplasat ATM-ul cu numarul 2000, la inceputul acestei luni, in mall-ul Grand Arena din Bucuresti, conform unui comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Azi avem 2000 de ATM-uri, si nu ne oprim. De altfel, numarul posesorilor de carduri BCR creste in fiecare zi si trebuie sa le oferim acestora o retea de bancomate si POS-uri pe masura" a declarat Igor Zganjer, director executiv Directia Carduri din BCR.

"Scopul nostru este reducem cat mai mult posibil tranzactiile cu numerar. De aceea avem conventii cu peste 160 furnizori de utilitati - societati de telefonie fixa si mobila, companii furnizoare de internet, operatori de televiziune prin cablu, societati de asigurari, de apa si canal, de distributie energie electrica - pentru a putea plati facturile prin bancomate, si a reduce astfel timpul petrecut in fata ghiseelor. Si sa nu uitam un element important : pretul. Este mai ieftin sa platesti facturile la ATM decat la orice casierie. Nu trebuie decat sa ne invingem teama de masinarii!", a continuat acesta.

Cifrele oferite de BCR arata ca mai mult de jumatate dintre tranzactiile facute de clientii bancii sunt facute prin intermediul ATM-urilor, in 2008 fiind eliberate 15.4 miliarde de lei, echivalentul a 3% din PIB-ul Romaniei. Incepand cu anul 1995, cand BCR a lansat primul bancomat, pana in anul 2009 au fost instalate, in medie, 36 de ATM-uri pe luna.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: