Un parlamentar olandez sustine ca Romania trebuie eliminata din UE

Data publicarii: 08-07-2009 | Politica

Parlamentarul olandez de extrema-dreapta, Geert Wilders, sustine ca Romania si Bulgaria trebuie eliminate din UE. Politicianul olandez a facut aceasta declaratie in cadrul unui interviu acordat postului Euronews.

Pe langa eliminarea Romaniei si Bulgariei, Geert Wilders sustine si inchiderea portilor UE pentru Ucraina. In opinia sa, "niciun alt stat nu trebuie sa mai adere la UE".

"Consider ca nici un alt stat nu trebuie sa mai intre in UE. Mai mult, sunt in favoarea eliminarii din UE a Romaniei si Bulgariei. Partidul meu a votat impotriva ratificarii Tratatului privind aderarea Romaniei si Bulgariei". Politicianul a adaugat ca olandezii considera ca "Europa este suficient de extinsa".

Wilders a mai declarat ca respinge categoric ideea aderarii Turciei la UE. "Nu am nimic impotriva acestei tari. Este un aliat al NATO, iar turcii sunt prietenii olandezilor. Dar nu fac parte din familie."

Formatiunea politica fondata de parlamentar, Partidul pentru Libertate, a ajuns in UE, dupa ce a acumulat peste 16 la suta in ultimele alegeri europene.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: