BCR consolideaza divizia Fond de Pensii

Data publicarii: 08-07-2009 | Afaceri

Intrucat doreste sa-si consolideze pozitia pe piata fondurilor de pensii, BCR a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din Romania (CSSPP) documentatia necesara fuziunii Fondului administrat cu inca 2 fonduri private obligatorii - Pilon 2, informeaza un comunicat de presa al companiei, remis BankNews.ro.

Decizia CSSPP a fost favorabila Bancii Comerciale Romane, aceasta reusid sa absoarba Fondul Omniforte, administrat pana acum de Omniasig Fond de Pensii si BCR Fond de Pensii Administrat Privat.

"Durata desfasurarii procesului de fuziune a fost de 4 luni iar in ce priveste transferul fizic al participantilor si al activelor, desi a necesitat un efort semnificativ intr-un timp scurt din partea celor doi administratori, a fost finalizat cu succes. Din cei 70.000 de participanti ai Omniforte, pe perioada fuziunii, un numar de doar 500 participanti au solicitat transferul fara penalitati catre alte fonduri de pensii private, confirmand succesul acestei initiative. In prezent, BCR Fond de Pensii are aproximativ 230.000 participanti validati", a declarat Simona Ditescu, director general al BCR Administrare FOnd de Pensii.

In contextul fuziunii cu cele doua fonduri de pensii, BCR prognozeaza ca va inregistra, pana la sfarsitul anului, aproximativ 270.000 de participanti validati pe Pilon 2.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: