Lansarea sistemului de operare al Google ar putea reduce pretul PC-urilor

Data publicarii: 10-07-2009 | IT&C

Google a anuntat, miercuri, ca va lansa un nou program de operare pentru PC. Aceasta incercare de a face concurenta sistemului de operare Windows al Microsoft ar putea determina reducerea preturilor computerelor personale. Potrivit Reuters, exista deja presiuni de diminuare a pretului PC-urilor, din cauza popularitatii netbook-urilor.

Noul sistem de operare de la Google, Chrome, va fi lansat in a doua jumatatea a anului 2010. Microsoft va fi, astfel, obligat sa intre intr-un "razboi" al preturilor.

In prezent, Windows ocupa o pozitie dominanta pe piata. Cu toate acestea, specialistii sustin ca Microsoft nu va trata cu superficialitate lansarea programului Chrome.

Brent Williams, analist la Benchmark, a declarat: "Este probabil ca strategia Microsoft sa fie orientata catre preturi, in conditiile existentei unui concurent puternic, cu un brand recunoscut, care este Google".

In urma cu putin timp, Microsoft a redus pretul de comercializare al Windows 7, ca urmare a crizei economice. Ultimul sistem de operare al Microsoft este cu 8% mai ieftin decat precedentul, Vista. Potrivit reprezentantilor Microsoft, pretul noului sistem de operare pentru utilizatorii individuali va fi de 119,99 dolari.

Antena3