Un nou caz de frauda pe Wall Street

Data publicarii: 10-07-2009 | International

Sase angajati ai unei companii de pe Wall Street se confrunta cu acuzatii de competenta penala si civila, facand public un alt scandal al investitorilor, informeaza Reuters.

Angajatii companiei Sky Capital Holdings sunt acuzati de investitii frauduloase, in valoare de 140 de milioane de dolari, precum si manipularea actiunilor intre Statele Unite si Marea Britanie. Investigatiile in aceste cazuri de frauda s-au inmultit dupa ce omul de afaceri Bernard Madoff si-a marturisit vina in cel mai mare scandal din istoria Wall Street.

Creditele pentru persoane fizice au scazut in luna mai, a patra oara consecutiv, acesta fiind cel mai lung declin inregistrat de la sfarsitul anului 1991. Totodata, rezervele de combustibil au atins cea mai mare cota din ultimii 25 de ani, in timp ce preturile au urmat tendinta descendenta.

Dupa ce in cursul zilei de joi, Wall Street a creat destule emotii, cotatia actiunilor s-a incheiat favorabil. Pentru europeni insa, cotele actiunilor au fost in scadere pentru a cincea zi consecutiv.