Volvo lanseaza autobuze hibrid pentru Londra

Data publicarii: 13-07-2009 | Auto

Celebrele autobuze londoneze cu etaj vor putea fi recunoscute de acum si pentru gradul mic de poluare a mediului, dupa ce Volvo a lansat primul "double decker" hibrid. Acesta combina asadar alimentarea cu energie atat de la un motor electric, cat si de la unul de tip diesel, reducand astfel consumul de carburanti si emisiile de gaze.

Noul autobuz poate ajunge la o viteza de pana la 15 km/h fara sa utilizeze motorul diesel, economisind o cantitate mare de combustibil in cadrul rutelor sale cu multe opriri. De asemenea, reducerea zgomotului venit de la motoarele normale, precum si o finete mai mare a transportului completeaza utilitatea acestor autovehicule pentru traficul londonez.

"Daca ne gandim la potentialul autobuzelor hibrid pentru Londra, putem vedea doua mari avantaje. Unul ar fi legat de numarul extrem de mare al acestora, care se ridica la 7.000, insa cel mai important aspect este legat de reducerea poluarii si a emisiilor de gaze, probleme importante pentru acest oras", a declarat, pentru Reuters, Mark Yexley, director al Arriva Londra.

Desi pana acum au fost date in folosinta doar sase astfel de vehicule, in urma rezultatelor pe care acestea le au, londonezii se asteapta la schimbarea tuturor autobuzelor vechi cu noile modele hibrid.

In luna mai, Volvo a lansat, in orasul Gothenburg din Suedia, un alt autobuz hibrid, insa cu un singur nivel. Dupa doar cateva luni, compania locala ce asigura transportul in comun a constat o reducere cu pana la 30 de procente a costurilor pentru combustibili.

Redactia BankNews.ro