Microsoft arunca arme noi in lupta cu Google

Data publicarii: 13-07-2009 | IT&C

Microsoft va lansa, in decursul saptamanii viitoare, versiuni online pentru unele dintre principalele programe ale sale, incluzand si un nou sistem de operare "cloud", construit pentru a extinde pe internet anumite proprietati ale Windows, informeaza Financial Times.

Vestea vine la doar cateva zile dupa anuntul Google, conform caruia acesta va lansa un sistem de operare in a doua jumatate a anului 2010. Aceste decizii vor accentua concurenta dintre cei doi giganti, intrucat Google incearca sa-si extinda platformele sale de internet pe computere, in timp ce Microsoft se indreapta exact in directia opusa.

Dupa o serie de investitii majore in centre de date si dezvoltarea de software, Microsoft a declarat ca in acest moment este pregatit pentru a dezvalui planurile sale, prin intermediul carora va lansa pe internet versiuni ale celor mai importante programe. Printre cele mai asteptate sunt cele din noua suita Office, insa acestea sunt programate pentru lansare abia la inceputul anului 2010.

Google a anuntat marti, 7 iulie, ca va lansa Chrome OS, cel de-al doilea sistem de operare dezvoltat de companie, dupa Android. Google ar putea oferi gratis sistemul sau de operare, decizie ce ar putea presa Microsoft sa ieftineasca Windows, sistemul de operare dominant, cu o cota de piata de peste 90%.

Redactia BankNews.ro