Reuters Business Update - 13 iulie

Data publicarii: 13-07-2009 | Actualitate

Philips Electronics are mare incredere in vanzarile din cea de-a doua jumatate a acestui an, explicand ca se asteapta la un profit crescut, informeaza Reuters.

Cel mai mare producator de electronice din Europa a sfidat criza economica, incasand un profit net de aproximativ 61 de milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru al anului 2009. La aceasta suma se mai adauga si economiile companiei, in valoare de 800 de milioane de dolari.

"Acesti bani ne ofera confortul pentru a depasi momentul critic. Cu toate acesta, sunt foarte putine semne ale unei reveniri in adevaratul sens al cuvantului. Ceea ce conteaza pentru noi este sa cream o senzatie de confort in timpul unei crize despre care nimeni nu stie cat va dura", a afirmat, pentru Reuters, Pierre Jean Sivignon, CFO in cadrul Philips Electronics.

Banca elvetiana UBS, alaturi de guvernul Statelor Unite au solicitat judecatorului care se ocupa de cazul lor o amanare a procesului, ce era programat sa aiba loc luni.

In urma procesului, se asteapta sa fie dezvaluite numele a peste 52.000 de americani implicati in cazuri de evaziune fiscala. In acest sens, ambele parti au cerut amanarea procesului, pentru a continua discutiile in vederea gasirii unei rezolvari.

Noii proprietari ai Opel ar putea fi compania cu actiuni private, RHJ, intrucat acestia sunt in discutii pentru a cumpara un pachet majoritar de actiuni de la constructorul de automobile.

In cazul in care tranzactia va fi incheiata cu succes, RHJ sustine ca va pastra deschise toate fabricile din Germania si ca se vor face mai putin de 10.000 de disponibilizari. Cele doua companii ar putea semna un acord pana pe data de 22 iulie, anul curent.

Actiunile companiilor din Europa au inregistrat prima tendinta pozitiva, dupa 11 saptamani de scadere.

Pretul petrolului a scazut sub limita de 60 de dolari pe baril, in contextul nelinistii fata de starea economiei globale.

Redactia BankNews.ro