Consiliul Concurentei a amendat Romanian American Enterprise Fund

Data publicarii: 09-08-2006
Consiliul Concurentei a sanctionat Romanian American Enterprise Fund (RAEF) cu amenda contraventionala, in valoare de 3.000 RON, pentru omisiunea notificarii operatiunii de concentrare economica, realizata prin dobandirea controlul unic asupra Leasemart Holding B.V, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Pe teritoriul Romaniei, Leasemart Holding B.V. detine, la randul sau, controlul unic asupra SC Motoractive SA. In consecinta, prin aceasta operatiune RAEF a dobandit controlul unic indirect, asupra SC Motoractive SA, societate ce furnizeaza servicii de leasing financiar si operational pentru vehicule si echipamente.

In conformitate cu prevederile legislatiei din domeniul concurentei, operatiunea de concentrare economica trebuia notificata Consiliului Concurentei in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia RAEF a dobandit controlul unic asupra Leasemart Holding B.V. Sanctiunea aplicata in acest caz are un caracter procedural, omisiunea unei notificari nefiind o practica anticoncurentiala.

RAEF desfasoara activitati de finantare a societatilor comerciale romanesti, in principal sub forma de aport de capital social si in subsidiar prin acordarea de credite (in sistem nebancar).

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: