Deutsche Bank a concediat doi angajati implicati intr-un scandal de spionaj

Data publicarii: 21-07-2009 | International

Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a concediat doi angajati din cauza presupusului lor rol intr-un scandal de spionaj, analizat de procurorii germanii, au declarat marti doua surse apropiate situatiei, citeaza Bloomberg.

Banca, al carei sediu central se afla la Frankfurt, i-a eliberat din functie pe responsabilul pentru securitate al corporatiei si pe seful diviziei de relatii cu investitorii pentru supravegherea intentionata a lui Michael Bohndorf, un actionar care actionase anterior banca in instanta, au mai spus sursele. Procurorii din Frankfurt analizeaza daca trebuie sa deschida o investigatie asupra unor posibile incalcari a sferei private in cadrul Deutsche Bank.

O agentie germana specializata pe protectia datelor confidentiale i-a informat pe procurori despre cele intamplate dupa o investigatie asupra departamentului de securitate a corporatiei, iar detectivii privati au concluzionat ca exista probe suficiente pentru a suspecta o incalcare a legilor, a declarat purtatorul de cuvant al consiliului regional, Gerhard Mueller.

"Deutsche Bank a mers, evident, prea departe cu supravegherea. Dar trebuie sa asteptam sa se iveasca mai multe informatii pentru a da un verdict final", a declarat Wolfgang Gerke, presedintele centrului de finante bavarez din Munchen.

Institutia anuntase pe 22 mai ca a gasit posibile incalcari ale legilor la departamentul de securitate a corporatiei.

Numeroase scandaluri privind incalcari ale vietii private in marile companii au iesit la iveala in ultimele luni in Germania, in special in cadrul companiei de cai ferate Deutsche Bahn si a operatorului Deutsche Telekom.

Printre victimele acestui scandal de spionaj se numara un reprezentant al sindicatului Verdi in Consiliul de Supraveghere, Gerald Herman, "suspectat ca a comunicat rezultalele societatii pentru trimestrul trei al anului 2001" presei.

Deutsche Bank ar fi spionat in 2006 membri ai conducerii "suspectati ca ar fi in contact cu magnatul presei Leo Kirch", in conflict judiciar cu banca, dar si pe actionarul minoritar Michael Bohndorf, un avocat care locuia in Ibiza. Banca ar fi recurs si la "momeli feminine" pentru a gasi "slabiciunile personale ale unor actionari".

Deutsche Bank a anuntat la finalul lunii aprilie un profit de 1,19 miliarde euro in primele trei luni din 2009, peste asteptarile analistilor, in contextul in care o revenire a pietelor de credit a dus la reluarea tranzactiilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: