Criza ii face pe manageri sa renunte la vacanta

Data publicarii: 23-07-2009 | HR/Cariere

Top managerii renunta la vacantele din aceasta vara, pe fondul recesiunii, potrivit unui studiu realizat de TheLadders.co.uk, site specializat in resurse umane.

Asadar, doua treimi dintre managerii britanici si-au schimbat planurile de concediu, din cauza conditiilor economice dificile. Din 63% care si-au schimbat planurile de vacanta, mai mult de jumatate (53%) au motivat aceasta decizie prin reducerea bugetului alocat calatoriilor, in timp ce aproape un sfert dintre respondenti (24%) au declarat ca isi vor petrece concediul de vara acasa, neavand planuri de calatorie. De asemenea, 27% dintre top managerii britanici vor pleca in vacanta doar in Marea Britanie, din cauza reducerii posibilitatilor financiare, iar 18% vor incerca in aceasta vara optiuni mai ieftine pentru vacanta, cum ar fi cortul sau tururile prelungite cu masina.

Site-ul ce abordeaza teme de resurse umane arata ca managerii nu se simt confortabil sa isi ia vacanta, avand in vedere conditiile economice prezente (47%), 19% au spus ca locul lor de munca pare mult mai instabil acum, iar 18% considera ca vacanta este o investitie la care pot renunta in acest moment. Derek Pilcher, managing director pentru TheLadders.co.uk, considera ca este posibil ca multi top manageri sa simta ca este neaparat nevoie sa ramana la serviciu in aceasta perioada, fiind insa ingrijorat ca aceste decizii ar putea cauza un stres si mai mare legat de recesiune.

"Este bine ca au niste principii etice stabile privind locul de munca, dar presiunea performantei economice din aceasta perioada va cauza un stres suplimentar. Pe de alta parte, o pauza ar putea oferi o perspectiva bine-venita asupra problemelor de la serviciu, generand solutii neasteptate", considera Pilcher.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: