LGT va cumpara divizia elvetiana a Dresdner Bank de la Commerzbank

Data publicarii: 27-07-2009 | International

Banca germana Commerzbank a decis sa vanda divizia elvetiana a Dresdner Bank grupului LGT, din Liechtenstein, prima vanzare din cadrul unui larg proces de consolidare in sectorul de gestionare a averilor, relateaza Reuters.

Achizitia, al carei pret nu a fost indicat, va majora activele totale aflate in gestiunea LGT la 87 miliarde franci elvetieni (81,23 miliarde dolari) si ii va dubla activele din Elvetia, la aproape 20 miliarde franci, a anuntat grupul.

Commerzbank, cea de-a doua banca din Germania, a cumparat Dresdner Bank anul trecut, inainte de prabusirea Lehman Brothers.

Commerzbank a trebuit sa apeleze la ajutor guvernamental in contextul crizei, iar investitorii se asteptau ca banca sa vanda divizia elvetiana de private banking, pentru a colecta capital si pentru a evita problemele cu guvernul german, care a atacat statutul de paradis fiscal al Elvetiei.

LGT estimeaza ca va incheia integrarea Dresdner Bank la mijlocul lui 2010.

"Prin aceasta achizitie, ne vom dubla baza de active in Elvetia si ne vom consolida prezenta in acest important centru financiar", a declarat printul Max de Liechtenstein, directorul executiv al grupului.

NewsIn